Kultura
Trending

Počela manifestacija „Maj mesec muzike“

Sinoć je u sali Pozorišta „Bora Stanković“ otvorena tradicionalna manifestacija posvećena klasičnoj muzici „Maj mesec muzike“.

Prilikom otvaranja prisutne je pozdravio zamenik gradonačelnika Milan Ilić.

„Ovog maja ljubitelji klasike imaće prilike da uživaju u pažljivo biranim kompozicijama svetski priznatih autora. Ovo je manifestacija koja je, ne samo svojim trajanjem, već i sadržajem pokazala da je vredna pažnje. O tome svedoči i broj posetilaca koji redovno prati koncerte, te slobodno možemo reći da je uspela da izgradi svoju publiku. Kada je u pitanju saradnja lokalne samouprave i Muzičke škole ona je na izuzetno visokom nivou.

Grad Vranje trudiće se da, kao i do sada, kontinuirano ulaže kako u infrastrukturu, tako i u nastavni kadar, kako bi se muzički talentovana deca našeg grada nesmetano razvijala i usavršavala svoje veštine. Da je tako svedoči i podatak da je škola zahvaljujući gradu dobila novi prostor za održavanje nastave, jer je postojeći postao pretesan za 339 đaka na 8 odseka. Sve ovo dovoljan je podstrek za bolji i kvalitetniji rad, kao i za kreiranje primamljivih sadržaja, kao što je i sama manifestacija ,,Maj mesec muzike“, istakao je zamenik gradonačelnika.

Direktorka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Tanja Bliznakovski istakla je da će ove godine publika uživati u nastupima renomiranih solista, kamernih ansambala i hora učenika Muzičke škole.

„Ova manifestacija zavređuje veliku pažnju budući da se radi o mladim umetnicima, ali sa velikom i sigurnom muzičkom karijerom“, istakla je direktorka.

Prve večeri festivala nastupio je makedonski umetnik Strašo Temkof na flauti i Bitoljski kamerni orkestar.

Svečanosti je prisustvovala i predsednica Skupštine grada Zorica Jović. Programom je predviđeno da se do 31. maja, održi ukupno 12 koncerata, na kojima će se predstaviti izvođači i muzičari iz Srbije i Severne Makedonije.

Ovo je 24. manifestacija koju organizuje Muzička škola „Stevan Mokranjac“ uz podršku Grada i Ministarstva kulture. Koncerti će biti održani u Pozorištu, Domu vojske i Koncertnoj sali muzičke škole, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Back to top button