Društvo
Trending

Otvoren dečji festival „Vreme radosti“

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, otvorio je u Gradskom parku dečji festival „Vreme radosti“, i tom prilikom istakao da je ovaj festival jedinstven u svakom smislu, jer okuplja decu i pleni svojom posebnošću.

„Nijedan događaj, kao ovaj, ne donosi toliko radosti i iskrenih osmeha i zato je meni jedan od najdražih. Veoma je važno da deca budu srećna, a za to moramo da se pobrinemo mi odrasli i pružimo im ljubav, pomoć, podršku i razumevanje.Deca su naša budućnost i zbog toga ih treba negovati s pažnjom i poštovanjem. Mi smo u obavezi da se posvetimo njihovom zdravlju, sigurnosti, obrazovanju i vaspitanju.

Takođe, važno je da promovišemo njihova prava i da im pružimo priliku da se razviju u srećne i odgovorne članove društvene zajednice. Ovogodišnji festival ,,Vreme radosti“, kao i svi prethodni pažljivo je planiran, kako bi zadovoljio ukuse i interesovanja svoj deci.

A ja vam želim da pored toga što je ovo festival „Vreme radosti“, naredna dva dana budu i vreme osmeha, koji će odzvanjati Gradskim parkom, jer  ništa iskrenije i lepše od tog zvuka  na svetu ne postoji“, istakao je gradonačelnik.

Na samom početku nastupili su hor OŠ „Bora Stanković“ iz Tibužda, predškolci sa predstavom „Zelena bubamara“, Folklorni ansambl „Sevdah“ i dečji pesnik Žikica Dimitrijević. Van bine mališani su se zabavljali u Avantura parku, na Kreativnom ateljeu Kulturno-obrazovnog centra, ŠAF-ovoj radionici Deca – Deci i Dečjoj likovnoj koloniji.

U Gradskom parku za decu je pripremljen i dvorac na naduvavanje, karaoke, vožnja rolera, kao i nastupi Karate kluba „Vranje“ i Školice sporta. Tokom današnjeg druženja pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice izložili su svoju opremu i vozila za sve radoznale mališane, dok će Hitna pomoć i Crveni krst organizovati druženje i u subotu.

Otvaranju su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupštine grada Zorica Jović, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović kao i gradski većnici i direktori mnogih preduzeća i ustanova. Manifestaciju „Vreme radosti“ organizuje Predškolska ustanova „Naše dete“ sa Turističkom organizacijom, a pod pokroviteljstvom grada Vranja.

Back to top button