Društvo
Trending

Obuka jedinice Vojske na poligonu Borovac i bazi Jug za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ kod Bujanovca u toku realizacija kolektivne obuke jedinice Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Reč je o završnoj fazi višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga.

Ova jedinica će u zoni operacije biti zadužena za obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija, a sada u terenskim uslovima uvežbava odgovarajuće taktike, tehnike i procedure s težištem na postupcima prilikom patroliranja i obezbeđenja baze.

Kolektivna obuka se završava krajem meseca, kada će biti realizovana taktička vežba na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost jedinice za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje jedinicu za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji od 2014. godine, a trenutno su u zoni operacije raspoređeni i pešadijska četa Vojske Srbije, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu, navodi se u saopštenju.

Back to top button