Društvo

Neophodno ispunjavanje svih uslova za organizovani prevoz dece

„Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije“, poručio je Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije. 

„U ovom periodu godine naši najmlađi odlaze na ekskurzije sa kojih lepe uspomene mogu imati samo ukoliko budu bili bezbedni“, rekao je Stević i dodao da je od početka godine Uprava saobraćajne policije prekontrolisala više od 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece.

Precizirao je da je u 20 slučajeva otkrivena tehnička neispravnost autobusa, da su 23 vozača isključena iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

„Bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih nas. Pripadnici Ministarstva  unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević.

Back to top button