Ekonomija

Mona novi vlasnik zgrada i zemljišta štamparije Nova Jugoslavija u Vranju

Po početnoj ceni od oko 43,7 miliona dinara, preduzeće Mona iz Beograda, a koje je u vlasništvu porodice ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislava Momirovića, kupilo je na licitaciji imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća Nova Jugoslavija iz Vranja.

Objekte, među kojima su 13 zgrada grafičke industrije, dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, kao i pokretnu imovinu i potraživanja od dužnika, kupila je poznata firma iz prestonice sa još poznatijim vlasnicima.

Firmu su osnovali roditelji sadašnjeg ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Đorđe i Nada Momirović još 1989. godine, a sada je u 100% vlasništvu Mona Holdinga, koja se vodi na njegovog brata Uroša.

Dok je mlađi brat ostao u modnom biznisu, starijem bratu, sada ministru, do imenovanja na funkciju u Vladi Srbije pripadao je deo biznisa koji se bavio hotelijerstvom, sa nekoliko luksuznih hotela, iz čijeg se formalnog vlasništva povukao, ali je i dalje u vlasništvu porodice.

Licitacija je održana 28. jula, a iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika objavili su da je prodata po početnoj ceni.

Nije poznato da li je još neko učestvovao na licitaciji.

Inače, preduzeće Nova Jugoslavija je u stečaju od 2010. godine.

izvor/Juzne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button