Društvo
Trending

Gradu uručen ugovor o sufinansiranju energetske sanacije kuća i stanova

Gradski većnik za poljoprivredu, agroekonomiju, razvoj sela i zaštitu životne sredine Nebojša Stamenković, potpisao je u Ministarstvu rudarstva i energetike Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u socijalno ugroženu kategoriju koji sprovodi grad Vranje.

Ugovor je potpisan u okviru petogodišnjeg projekta Ministarstva rudarstva i energetike i Svetske banke „Čista energija i energetska efikasnost za građane“, zahvaljujući kome je planirano energetsko saniranje oko 50.000 domaćinstava širom zemlje, do kraja 2027. godine.

Ukupna sredstva za realizaciju Programa iznose 16.400.000 dinara, od čega Grad Vranje i Ministarstvo obezbeđuju po 50% odnosno po 8.200.000 dinara.

Očekuje se da će 137 gradova i opština, među kojima je i Vranje, koji su potpisali Ugovor u Ministarstvu, od juna početi sa raspisivanjem javnih poziva za građane.

Učešćem u projektu građani mogu da ostvare subvencije u iznosu do 65% vrednosti investicija za zamenu stolarije, izolacije, fasade, krovova, neefikasnih kotlova i postavljanje solarnih panela i kolektora.

Back to top button