Društvo
Trending

Vranjski gimnazijalac Vukašin Vojvodić treći na Republičkom takmičenju iz matematike "Misliša"!

Među mnogim uspesima vranjskih gimnazijalaca na republičkim takmičenjima, gde svoj grad i školu predstavljaju na najlepši način, izdvojio se izuzetan uspeh učenika trećeg razreda Vukašina Vojvodića, koji je osvojio treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike „Misliša“, održanom 12. maja u Beogradu. Njegov mentor je profesorka matematike Tatjana Stanojković.

Vukašin Vojvodić pohađa smer učenika sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku i u prethodnim godinama isticao se uspehom na takmičenjima iz matematike.

On je jedini učenik Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju i jedini srednjoškolac iz Pčinjskog okruga koji je osvojio maksimalnih sto poena na osnovnom nivou takmičenja, što je uslov za učešće na republičkom nivou. Vukašin je jedan od dvanaestoro učenika trećeg razreda srednjih škola iz cele Srbije, koji su se plasirali na republički nivo takmičenja.

„Misliša“ je nacionalno matematičko takmičenje za učenike svih razreda osnovnih i srednjih škola, koje organizuje Matematičko društvo „Arhimedes“ iz Beograda. Takmičenje ima dva nivoa – osnovni nivo i republičko finale.

Back to top button