Društvo
Trending

Vranjska apoteka pruža podršku pacijentima: Dostava lekova na kućnu adresu i savetovanje farmaceuta

Vranjska apoteka je ključni oslonac u pružanju podrške i zdravstvene zaštite, omogućavajući pacijentima čije je zdravlje najosetljivije da dobiju terapiju na svojoj kućnoj adresi.

Osim toga, farmaceuti u ovoj apoteci pružaju stručno savetovanje za hipertenziju, istakli su iz ove zdravstvene ustanove.

Ideja o dostavljanju lekova na kućnu adresu pacijentima kojima je to potrebno, naročito starijima ili onima koji nisu u mogućnosti da sami nabave lekove, potiče još iz vremena pandemije virusa korona, kada je kretanje bilo ograničeno.

„Imamo šest apoteka raspoređenih širom grada, prateći plan Mreže zdravstvenih ustanova, te se trudimo da naša usluga bude dostupna svim pacijentima. Dostavljamo lekove starijim osobama u Ledenoj Steni, bračnim parovima i mnogim drugim pacijentima iz različitih razloga“, istakla je direktorka Apotekarske ustanove Vranje, Ivana Kostić, dodajući da prioritet imaju teže oboleli pacijenti koji često koriste više lekova, te se za naručivanje terapije mogu javiti na broj telefona Apoteke.

U sklopu aktivnosti Farmaceutske komore, uvedena je nova usluga praćenja hipertenzije.

„Svi pacijenti koji koriste lekove za pritisak, a dobiju novu terapiju, mogu doći na besplatno savetovanje kod nas. Razgovarajući s našim farmaceutima, analiziraju svoje stanje i navike, redovno mere pritisak i prate rezultate, uz kontrolu za 7 i 14 dana, nakon čega se obrate svom izabranom lekaru“, objasnila je Kostićeva.

Ova nova usluga omogućava vranjskim farmaceutima da postanu savetnici za hipertenziju, pridružujući se već postojećoj podršci za dijabetes, astmu i druge hronične bolesti.

Back to top button