Sport
Trending

Vranje prvi put domaćin Prvenstva regiona u karateu

Član Gradskog veća Nenad Đorđević u Sportskoj hali otvorio je Prvenstvo regiona u karateu, koje se prvi put organizuje u Vranju.

„Karate klub „Vranje“ ima značajno mesto u našoj sportskoj porodici i ponosni smo na njihove uspehe. Znamo da je karate borilačka veština koja utiče na kompletan razvoj dece uz razvoj osobina samopoštovanja i poštovanja drugih.

Mi u našem gradu negujemo prave vrednosti i veoma nam je važno da deca od malih nogu prepoznaju značaj sporta i razvijaju se pravilno.

Zato smo otvoreni za ovakva i slična druženja i želimo da ona prerastu u tradiciju. Poseban pozdrav upućujemo prijateljima iz Ukrajine, mališanima koji vole karate, članovima Karate kluba „Vranje“, koji su danas ovde sa nama“, rekao je Đorđević.

Na ovom prvenstvu Grad Vranje predstavlja Karate klub „Vranje“, koji godinama beleži značajne uspehe na brojnim evropskim i svetskim takmičenjima.

Ovo je ujedno i kontrolni turnir za takmičare koji su obezbedili učešće na Evropskom šampionatu u Debrecinu u Mađarskoj koji će biti održan u aprilu.

Takmičenje organizuje Šotokan karate savez Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada. Takođe, najbolji karatisti će obezbediti plasman na Prvenstvu Srbije zakazanom za maj.

Back to top button