Društvo
Trending

Vranje na prvom mestu po količini padavina - Brza reakcija nadležnih službi sprečila veće posledice

Miloš Milošević iz Kancelarije za vanredne situacije grada Vranja izneo je detalje o jučerašnjim padavinama i njihovim posledicama.

Prema podacima RHMZ-a, palo je 44 litra kiše po kvadratnom metru, što je najviše u Srbiji tog dana.

Iako nije bilo izlivanja reka, one su ostale u svojim koritima, zabeležena su sporadična izlivanja atmosferske vode ili kanalizacije u privatnim stambenim objektima, podrumima i prizemnim prostorijama. Pogođeno je dvadesetak domaćinstava na teritoriji grada Vranja.

Nadležne lokalne službe su pravovremeno reagovale kako bi se zaštitili građani i njihova imovina i očistile otvore za prijem atmosferske vode i pažljivo pratile stanje na rekama, pri čemu trenutno ne postoji opasnost od izlivanja. Reagovali su Komrad, Vodovod, Novi Dom, Urbanizam, Policija, koji su bili angažovani na saniranju posledica padavina.

Zbog velike količine kiše, došlo je do prekida u saobraćaju na mestima gde su se izvodili radovi, jer je voda sprala šljunak. Međutim, tokom dana sve ulice su normalizovane za saobraćaj.

Za naredne dane najavljene su padavine, ali ne u tolikom obimu kao juče. Građani Vranja su savetovani da prate vremensku prognozu i budu spremni na moguće lokalne probleme usled padavina.

Back to top button