Politika
Trending

Veterinarsko vizionarstvo i ruralna revolucija: Jedinstvena Srbija za zdravlje, poljoprivredu i procvat sela

Prema rečima doktora veterinarske medicine, Danijela Markovića, Jedinstvena Srbija se jasno zalaže za preporod naše zemlje, stavljajući naglasak na razvoj agrara i podršku poljoprivredi.

Njeni ciljevi ogledaju se u restriktivnim merama uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda, čime želi zaštititi domaću poljoprivredu i osigurati da naši poljoprivrednici imaju priliku izvoziti svoje proizvode bez nepotrebnih konkurencija.

Ova mera ima za cilj oživljavanje domaćeg tržišta, podržavajući naše poljoprivrednike i čineći ih konkurentnijim na globalnom nivou. Uz podršku Jedinstvene Srbije, svi zajedno gradimo put ka obnovi naših sela, jačanju ekonomske snage poljoprivrede i ostvarivanju prosperiteta za sve građane.

Pored toga, Jedinstvena Srbija se zalaže za poboljšanje uslova za poljoprivrednike kroz povoljne poljoprivredne kredite sa simboličnom kamatom od samo 1%. Ova inicijativa omogućava ljudima na selu da lakše pristupe finansijskim sredstvima potrebnim za unapređenje i proširenje njihovih gazdinstava.

Takvi krediti pružaju ohrabrenje i podršku mladim i iskusnim poljoprivrednicima, omogućavajući im da ulažu u modernizaciju opreme, tehnologije i infrastrukture, čime se podstiče efikasnija proizvodnja. Jedinstvena Srbija takođe planira usmeriti pažnju na oblast stočarstva kroz inicijativu koja promoviše dobijanje visokoproduktivnih rasa goveda.

FOTO/ GrO JS Vranje

Ovaj pristup ima za cilj unapređenje kvaliteta mesa i mleka, povećanje produktivnosti i stvaranje održive stočarske zajednice. Podrška ovakvim projektima direktno će doprineti povećanju prihoda poljoprivrednika i jačanju ekonomske osnove ruralnih područja. Kroz sve ove napore, Jedinstvena Srbija ne samo da obezbeđuje podršku poljoprivrednicima u sadašnjosti već i gradi temelj za dugoročni prosperitet seoskih zajednica.

Njena posvećenost razvoju poljoprivrede postavlja temelj za održiv rast i napredak celokupnog društva. Jedinstvena Srbija takođe stremi razvoju sela i zadržavanju mladih na selu. Njihov plan uključuje poboljšanje infrastrukture sela, pružanje podrške ženama na selu, garantovanje plaćenog bolovanja za porodilje i izjednačavanje statusa žena sa sela i onih koje žive u gradu.

Ovom sveobuhvatnom strategijom, Jedinstvena Srbija želi stvoriti održivo i prosperitetno okruženje za mlade ljude, pružajući im raznolike mogućnosti za lični i profesionalni razvoj u ruralnim područjima. Unapređenje infrastrukture sela obuhvata projekte poput izgradnje modernih puteva, vodovodnih sistema i komunalnih usluga, čime se poboljšava kvalitet života i stvaraju bolji uslovi za poslovanje. Ova inicijativa ne samo da olakšava svakodnevni život meštana sela, već takođe privlači investicije i podstiče ekonomski rast kroz različite sektore.

Podrška ženama na selu naglašava važnost njihovog doprinosa u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Kroz programe edukacije, pristup finansijskim sredstvima i olakšice za preduzetništvo, Jedinstvena Srbija želi osnažiti žene na selu, čime se stvara ravnoteža između polova i podstiče inkluzivan i održiv razvoj zajednice.

Garantovanje plaćenog bolovanja za porodilje predstavlja ključnu socijalnu politiku koja štiti prava žena na selu i omogućava im finansijsku stabilnost tokom perioda porodiljskog odsustva. Ovaj korak ne samo da pruža podršku porodicama, već i doprinosi stvaranju jednakih uslova za rad i život žena u različitim delovima zemlje.

Izjednačavanjem statusa žena sa sela i onih koje žive u gradu, Jedinstvena Srbija radi na prevazilaženju socijalnih nejednakosti i promovisanju pravičnosti. Ovaj princip odražava posvećenost stvaranju inkluzivnog društva gde svaka žena, bez obzira na mesto stanovanja, ima priliku ostvariti svoje potencijale i doprineti zajednici.

“Znam da naš predsednik to ume i znam da može – da nam sela opet zablistaju, da nam seoski putevi opet zasvetle, da nam se oranice opet zazelene, da nam se štale i obori opet napune, da nam se dečica opet vraćaju na selo! Zato glas treba dati Jedinstvenoj Srbiji”, poručio je veterinar, Danijel Marković.

S obzirom na ove ciljeve i konkretne planove, glas za broj 3., podrška Jedinstvenoj Srbiji, predstavlja nadu za obnovu naše zemlje. Njen fokus na poljoprivredi, podrška poljoprivrednicima i oživljavanje ruralnih područja obećava pozitivne promene koje će se odraziti na celokupno društvo. Birajte pametno!

Predizborni marketing

Back to top button