Kultura
Trending

Večeras otvaranje izložbe radova sa ,,Letnjeg ateljea 2023''

Večeras u 19 sati, u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju biće otvorena izložba radova ,, Letnji atelje 2023“. Reč je o radovima koji su nastali tokom ovogodišnjeg Letnjeg ateljea“, organzovanog u okviru Vranjskog kulturnog leta.

U Galeriji Narodnog univerziteta stvarala su 34 umetnika, različitog uzrasta i različitog senzibiliteta, koji su koristili raznovrsne tehnike, te će se na izložbi naći: slike, crteži, gvaš tehnika, akvarel, duborez, keramika.  

,,Naši mlađi sugrađani bili su zainteresovani posmatrači koji su se sa lakoćom priključili i stvarali rame uz rame sa učesnicima ateljea, inspirišući jedni druge. Ko doživi jedom „Letnji atelje” uvek se sa radošću vraća, jer se ovde stiču slikarske veštine, ali i nova prijateljstva, stvaraju se nove neraskidive veze, nose se nezaboravne uspomene.

Ove godine „Letnji atelje“ proslavio je svoj prvi jubilej“, poručuju iz JU Narodni univerzitet, koja je organizator ovog likovnog dešavanja. Ljubitelji likovne umetnosti postavku će moći da razgledaju i tokom januara.

Back to top button