Hronika
Trending

Uhapšeni zbog fiktivnog ugovora: Dobili projekat postavljanja semafora u Vranju, pa ga nisu uradili

Policija je uhapsila bivše odgovorno lice niške Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija S.J. i odgovorno lice u vranjskom odseku ove obrazovne ustanove i odgovorno lice preduzeća „Biro za inženjerske delatnosti“ u Nišu V.P. zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

S. J. se sumnjiči da je krajem 2021. godine u dogovoru sa V. P. sačinio fiktivni ugovor o pružanju konsalting usluge sa firmom „Biro za inženjerske delatnosti“, kako bi na njen račun bio prebačen novac koji je Akademija dobila od Grada Vranja i JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ za izradu projekta postavljanja semafora na dve raskrsnice u tom gradu, iako ova firma taj projekat nije uradila, saopštio je MUP.

Na taj način je za firmu u kojoj je osumnjičeni V. P. odgovorno lice pribavljena protivpravna imovinska korist od 1.790.000 dinara, za koliko je oštećena obrazovna ustanova iz Niša.

S. J. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će V. P. biti priveden tužiocu.

Back to top button