Hronika

Uhapšeni Vranjanci osumnjičeni da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili 782 kg marihuane zaplenjene 2020. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom.

Tom prilikom je uhapšen I. L. (1985) iz Paraćina.

U ovoj akciji uhapšeni su organizator OKG M. M. (1988) kao i pripadnici S. Đ. (1987), S. N. (1989), M. M. (1991), P. S. (1971) i Z. J. (1972), dok se još trojica osumnjičenih nalaze u pritvorskim jedinicama na području Srbije i Francuske.

Kako se sumnja,  M. M. je osmislio plan da na području Srbije formira organizovanu kriminalnu grupu koja će za druge OKG, zadužene za nabavku i kupovinu opojne droge radi dalje prodaje, neovlašćeno da transportuje veću količinu droge. 

Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove OKG, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge. 

Prilikom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila. 

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo. Krivičnom prijavom su obuhvaćene i dve osobe koje se nalaze u pritvoru.

Protiv M. M. biće podneta krivična prijava i za nedozvoljenu proizvodnju držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Nastavlja se rad na prikupljanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova OKG odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button