Politika
Trending

Udruženje mladih NSNP Vranje: Mladi izađite na izbore u što većem broju

Udruženje mladih iz Vranja “Naš svet, naša pravila” poziva sve mlade ljude da izađu na predstojeće izbore 17. decembra i glasaju po sopstvenoj savesti.

Za mlade ljude se konstantno govori da su većina među izbornim apstinentima, da su apatični i nezainteresovani kada je u pitanju izborni proces i politička participacija.

Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih Krovne organizacije mladih Srbije kaže da bi 63,51% mladih izašlo na izbore kada bi se oni organizovali naredne nedelje. Takođe, ovaj izveštaj navodi da je na prethodnim izborima izašlo oko 60% mladih.

Sa druge strane, 76,4% mladih smatra da izbori u Srbiji nisu fer i pošteni.

Apelujemo na mlade da su izbori najvažniji demokratski proces u kojem treba da se uključe i da se u mladima nalazi najveća pokretačka snaga društva.

Takođe, želimo da pozovemo mlade koji imaju prebivalište u Vranju, a trenutno rade ili studiraju van našeg grada, da se 17. decembra vrate u svoj rodni grad i glasaju na lokalnim izborima.

Međutim, svesni smo činjenice da veliki broj mladih ne može često sebi da priušti povratnu autobusku kartu do Vranja, tako da, u tom slučaju, pozivamo mlade da promene boravište i iskoriste svoje biračko pravo u gradu u kome studiraju ili rade.

Rok za promenu boravišta je 25. novembar, a više informacija o tome kako mogu da promene boravište nalazi se na sajtu Crte.

Back to top button