Sport
Trending

Tončev: Duboko sam razočaran lošim nastupom reprezentacije na Evropskom prvenstvu u fudbalu

Novica Tončev sportski radnik i bivši potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, duboko je razočaran lošim nastupom naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Nazalost, ovakav neuspeh smo doživeli i u Kataru kada sam isto glasno i jasno govorio o razlozima zbog kojih trpi fudbal u Srbiji, ali i svi mi koji volimo i pratimo fudbal, a zbog neuspeha reprezentacije pati cela nacija, naglašava Tončev.

I danas opet ponavljam da treba raditi na stvaranju zdravog okruženja za razvoj fudbala i postizanju vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni.

Ovaj rezultat je direktna posledica neefikasnog menadžmenta, nesavesnog upravljanja i rasipanja novca u Fudbalskom savezu Srbije, ističe Tončev.

Na to sam ranijih godina ukazivao i borio se protiv toga, ali sam na kraju i izbačen jer nisam želeo da dozvolim krađu i malverzacije. Fudbalski savez Srbije kao institucija mora da preuzme odgovornost za ovakav neuspeh i hitno sprovede korake ka restrukturiranju, profesionalizaciji i transparentnosti, navodi Novica Tončev.

Nedostatak vizije i loše odluke selektora i generalnog sekretara su direktno doveli do katastrofalnog rezultata na terenu. Umesto da budu stubovi podrške i vođe u ostvarivanju sportskih uspeha, ove osobe su postale teret srpskom fudbalu. Njihov neuspeh je neprihvatljivi i neoprostiv. Pozivam ih da preuzmu odgovornost za svoje postupke i podnesu ostavke, jer je jasno da njihovo prisustvo više nije korisno ni potrebno srpskom fudbalu, kaže Tončev.

Potrebni su nam stručni, odgovorni i predani lideri koji će voditi naš nacionalni tim ka uspesima, a ne ka propasti i sramoti na međunarodnoj sceni. Na kraju moram da kažem da za neuspeh na EP nisu krivi reprezentativci koji su dali svoj maksimum, a neki doživeli i ogromnu nepravdu i sramotu od strane selektora. Njima svima veliko hvala, ističe on.

Sada je vreme da se organizuje fudbalska stvarnost u Srbiji koja neće služiti za lično i ogromno bogaćenje već za stvaranje ozbiljne fudbalske zajednice sa ozbiljnim ljudima zbog kojih se nećemo više stideti na međunarodnoj sceni, zaključuje Novica Tončev.

Back to top button