Društvo
Trending

Svečano obeležen Dan 4. brigade Kopnene vojske

Povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave Svetog Atanasija Velikog, predsednik Privremenog organa grada Vranja dr Slobodan Milenković prisustvovao je svečanosti u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Prisutnima se, najpre, obratio komandat Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Novica Petrović, poželevši svima dobrodošlicu na svečanost povodom Dana Četvrte brigade Kopnene vojske i krsne slave Svetog Atanasija Velikog, koja se proslavlja u čast pukovske slave Prvog pešadijskog puka ,,Knjaza Miloša Velikog“ i čast oslobođenja Vranja od Turaka.

,,Istoriju XX veka obeležili su ratovi. Naša vojska izvojevala je pobede u balkanskim ratovima, odlučno doprinela savezničkoj pobedi u Velikom ratu, učestvovala u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu i na kraju hrabro odgovorila na NATO agresiju na kraju XX veka.

Neka njihova  hrabrost i junačka dela budu i dalje svetionik koji nas vodi, a njihovo zalaganje i žrtva ostanu upamćena kao ključni doprinos za očuvanje naše državnosti.

Saradnja sa lokalnim samoupravama Pčinjskog okruga i Gradom Vranjem tradicionalno je bila na veoma visokom nivou.

Realizacijom aktivnosti civilno-vojne saradnje pokazujemo da organi vlasti i lokalno stanovništvo mogu da računaju na našu pomoć bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost i nastavljamo sa radom na već planiranim projektima u ovoj godini“, istakao je Petrović.

Čestitajući Dan i slavu brigade, predsednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković je rekao da su poput naših hrabrih predaka i pripadnici 4. brigade Kopnene Vojske Srbije primer kako se svoja zemlja voli i čuva.

,,Vaša prisutnost građanima Vranja i okoline pruža osećaj spokoja i mira. Uz vas se osećamo sigurno i zahvalni smo vam na svemu što činite za naš grad. U prethodnom periodu vođeni iskusnim starešinama, uspešno ste izvršavali svaki zadatak.

Vi ste ponos naše Vojske i pravi sledbenici Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog. Vojska je stub svake države, a mi  kao lokalna samouprava ponosni smo na vas. Vaša organizovanost, doslednost i posvećenost u izvršavanju zadataka su za svako poštovanje“ istakao je Milenković. On je dodao i da je  saradnja lokalne samouprave i vojske  na najvišem nivou.

,,U svim okolnostima, teškim i vanrednim situacijama, vojska je uvek prva da pomogne i realizuje aktivnosti za dobrobit naših građana.

I u narednom periodu biće nastavljena intenzivna saradnja Grada i vojske, sa ciljem za dodatno unapređenje položaja pripadnika Vojske Republike Srbije“, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Milenković.

Na kraju svečanosti, zaslužnim pojedincima i timovima, kao i civilima u službi 4. brigade Kopnene Vojske Srbije uručena su odlikovanja i priznanja.

Back to top button