Politika
Trending

SSP Vranje: "Najnovije saopštenje SNS-a vređa čak i njihove članove"

Najnovije saopštenje Srpske napredne stranke u najmanju ruku vređa čak i građane koji su njihovi članovi i simpatizeri.

Naime,  oni se pitaju „otkud obraza inicijativi ProGlas da u ime svog političkog aktivizma obiđe Gradski park i položi cveće na spomenik Bori Stankoviću?

Valjda nešto što je konačno rekonstruisano, naravno uz sve probijene rokove pripada samo njima, uključujući i spomen biste piscu Bori Stankoviću, pa valjda treba da im se traži dozvola za polaganje venaca.

Bez ideje da ulazimo u polemiku sa onima koji umesto argumenta, za neistomišljenike imaju uvrede i samo uvrede, postavljamo javno pitanje kada će biti završen gradski park na koji su toliko ponosni i ujedno apelujemo da ga više ne ukrašavaju za novogodišnje praznike, jer kao Vranjancima kojima je stalo do svog grada nije nam baš prijatno da nam se ponovo cela Srbija i region smeju.

Sredinom maja 2021. godine sa probijenim rokom od čak 15 meseci, uz trubače i recital svečano je otvoren gradski gradski park,  a otvaranju su prisustvovali i  odlazeći gradonačelnik Slobodan Milenković i tadašnja  ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Od oktobra 2019. vranjski park u centru grada bio je ograđen žicom i predstavljao gradilište. Prvobitni rok za završetak bio je februar 2020. godine, zatim je pomeren za jun te godine, da bi kada su već svi digli ruke od te mogućnosti on bio završen 2021. godine.

Rekonstrukciju su obeležili prekoračenje svih rokova bez ikakvog logičnog razloga, nepredviđeni troškovi, nezadovoljstvo građana, ćutanje vlasti, menjanje projekta, a više puta u javnosti je iznet podatak da je reč o prvoj fazi radova, te da će u drugoj park biti ograđen, što više niko i ne pominje.

Ako je polurekonstrukcija parčeta zemlje sve što su naprednjaci uradili u Vranju, onda nije na odmet podsetiti ih da ni to nisu završili kako su obećali.

Navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Back to top button