Društvo
Trending

Rekonstruisana škola u Donjem Trebešinju

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković i članica Privremenog organa Zorica Jović obišli su danas  OŠ ,,Bora Stanković“ u Donjem Trebešinju, koja je rekonstruisana i u kojoj su sada daleko bolji uslovi za izvođenje nastave.

Istakavši zadovoljstvo susretom sa đacima i njihovim predavačima predsednik Privremenog organa Grada, dr Milenković naglasio je da je izdvojeno odeljenje matične škole iz Tibužda samo jedan od primera sveobuhvatnog zalaganja na poboljšanju uslova školovanja za decu na selu.

,,Ovu školu pohađa 32 učenika od prvog do četvrtog razreda. Ovom prilikom uverili smo se da je nakon rekonstrukcije škola pre svega topla. Ovde smo uložili skoro 2,5 miliona dinara po osnovu energetske efikasnosti. Zamenjena je stolarija, uvedeno centralno grejanje i urađen drenažni sistem. I to je ono što mi zapravo i želimo, da se ravnomerno ulaže kako u centralne gradske škole, tako i u isturena odeljenja u seoskim sredinama.

Što se tiče obrazovne infrastrukture obnovljene su i škole u selima Moštanica, Neradovac, Pavlovac, Katun, Vlase, Gornji Vrtogoš. U planu je završetak rekonstrukcije škole i u selu Davidovac, tako da ćemo nastaviti dalje da ulažemo, pre svega, u ta isturena  odeljenja“, naglasio je dr Milenković.

On je podsetio i da je u ovom selu nedavno počela i izgradnja kanalizacione mreže. ,,Na taj način Donje Trebešinje biće kompletno komunalno uređeno, jer plan je da nakon završetka kanalizacione mreže krenemo i sa izgradnjom vodovodne mreže.

Tako ćemo sprovesti u delo ono za šta se zalažemo, a to je ravnomerni razvoj kako grada, tako i prigradskih naselja i seoske sredine na terotoriji grada Vranja u svim segmentinma života, tim pre što nisu mali izdaci koje lokalna samouprava iz budžeta izdvaja za seoske sredine“, istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković.

Back to top button