Društvo
Trending

Program obeležavanja Dana grada 31.januara

Na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 31. januara – Dana grada usvojen je Program ove manifestacije.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počeće 26. januara obeležavanjem Dana oslobođenja Vranjske Banje. Već u nedelju, 28. januara, planiran je tradicionalni marš do Osatice ,,Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“ u 9 sati.

Za sve zainteresovane organizovan je autobuski prevoz, a polazak je u 8:30 časova ispred zgrade Gradske uprave. U utorak, 30. januara, u 9 sati biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine“, a u nastavku planirana je i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima“, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 sati u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti“. U istom prostoru od 18 sati biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić“ i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci“, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 sati u velikoj sali Pozorišta  planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu“.  Na sam Dan grada, 31. januara, u 10:30 biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar“.

Back to top button