Društvo
Trending

Kurs italijanskog jezika za učenike Gimnazije ,,Bora Stanković"

Udruženje Dante Alighieri u Vranju i vranjska Gimnazija Bora Stanković najavili su danas plodnu međusobnu saradnju, čiji će početak označiti kurs italijanskog jezika za gimnazijalce koji će početi u februaru.

Kurs će, kako su najavili predsednik udruženja Gaetano Paolilo i direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković, trajati oko tri meseca, a ukupno 40 časova, na početnom A1 nivou.

Vodiće ga kvalifikovani profesor i održavaće se u prostorijama udruženja Dante Alighieri u Vranju, u grupama sa po 10 učenika.

U okviru ovog kursa, kako je najavio Paolilo, udruženje na čijem je čelu najboljim i najmotivisanijim učenicima dodeliće 10 stipendija, koje će pokriti troškove kursa.

„Ovom prilikom pozivamo zainteresovane đake da učestvuju u kursu ispunjavanjem obrasca u školi i dostavljanjem motivacionog pisma.

Izbor učenika koji će dobiti stipendije obaviće Upravni odbor udruženja, u skladu sa dosad ostvarenim uspehom prijavljenih kandidata i motivacionim pismom“, navodi se u saopštenju udruženja.

Direktor Dante Alighieri-ja se u sredu sastao sa direktorkom gimnazije u prostorijama vranjske škole.

Na sastanku je dogovorena buduća saradnja udruženja sa Gimnazijom Bora Stanković, „s ciljem promovisanja italijanske kulture i jezika i najavljeno skoro potpisivanje memoranduma o međusobnoj saradnji“.

Back to top button