Društvo
Trending

ProGlasu otkazana sala hotela u Vranju, događaj ipak napolju

Deo inicijatora i autora teksta ProGlas, posetiće Vranje u subotu, 2. decembra, uprkos iznenadnom otkazivanju ugovorenog zakupa prostora u hotelu Royal Putnik od strane menadžmenta hotela.

Tribina je trebalo da bude održana od 13 časova u konferencijskoj sali hotela, čiji je menadžment, suprotno inicijalnom dogovoru, organizatorima saopštio da su se javile „nepredviđene okolnosti“ zbog kojih je iznajmljivanje sale nemoguće.

Poseta Vranju ipak nije otkazana, te će oko 12 časova i 30 minuta glumica Svetlana Ceca Bojković položiti cveće na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku, u pratnji najavljenih učesnika sudije i pisca Miodraga Majića, profesora Univerziteta dr Miodraga Jovanovića i pisca i izdavača Gojka Božovića. Potom će učesnici prošetati niz šetalište niz ulicu Kralja Stefana Prvovenčanog, sve do platoa kod Robne kuće, gde će Vranjanci moći da ih sretnu, razgovaraju sa njima i potpišu tekst ProGlasa.

Podsećamo, ProGlas ima za cilj da podstakne građane Srbije da u što većem broju izađu na decembarske izbore i tekst je za dve nedelje potpisalo više od 160.000 građana. Pokretači ProGlasa i autori teksta su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić i Vladica Cvetković, profesori Univerziteta Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović, sudija i pisac Miodrag Majić, glumica Svetlana Bojković, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, pisac i izdavač Gojko Božović, reditelj Srdan Golubović, novinarka Biljana Stepanović, novinar u penziji Petar Peca Popović. Među potpisnicima ProGlasa je veliki broj uglednih ličnosti iz javnog života.

Svojim potpisom deo „ProGlasa“ postali su i glumci Branka Katić, Jelisaveta Seka Sablić, Tatjana Bošković, Nataša Ninković, Katarina Žutić, Nikola Kojo, Vojislav Brajović, Branislav Trifunović, Slobodan Ninković, Nikola Đuričko, reditelji Goran Marković i Janko Baljak, kao i dramski pisac Nebojša Romčević i dramaturg Ivan Lalić. Iza ideja inicijative stali su i muzičari Bisera Veletanlić, košarkaš Dejan Bodiroga, Ivana Rašić Trmčić – Sajsi MC, Marko Šelić Marčelo, Vasil Hadžimanov, Antonije Pušić – Rambo Amadeus i Bojan Zulfikarpašić.

Nakon Vranja, ekipa ProGlasa kreće za Leskovac, gde će, takođe, održati tribinu od 18 časova.

Back to top button