Društvo
Trending

Prijavljivanje za turističke vaučere od sutra na šalterima Pošte

Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić pozvao je građane da se od sutra počnu prijavljivati za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji, čiji je iznos ove godine podignut na 10.000 dinara.

Memić je podsetio na to da je za građane obezbeđeno 100.000 vaučera, dodavši da je ponuda destinacija velika, jer se oko 4.500 ugostitelja širom Srbije već prijavilo da učestvuje u ovom sistemu.

On je izrazio očekivanje da će i ove godine odziv građana biti veliki i podsetio na to da je u januaru 2023. godine kontigent od sto hiljada vaučera planuo u danu.

Osim što je duplirana vrednost vaučera sa 5.000 na 10.000 dinara, ove godine je, kako je rekao, i povećan limit za zaposlene koji imaju pravo na vaučere u visini zarade do 80.000 dinara.

Memić je još jednom podsetio na to da, pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

Građani se privaljuju na šalterima Pošte Srbije, gde se podnosi popunjena prijava i prateća dokumentacija.

Back to top button