LESKOVAC

Predstavnici federacije Evropskih karnevala u poseti Leskovcu

Delegacija Federacije evropskih karnevalskih gradova, na čelu sa predsednikom Upravnog odbora FEKK-a, g. Larsom Algelom iz Švedske i generalnim sekretarom Brankom Brumenom iz Slovenije, boravila je u Leskovcu i tom prilikom se sastala sa gradonačelnikom Leskovca dr sci. med. Goranom Cvetanovićem.

Povod za ovu posetu jesu pripreme za 43. Generalnu konvenciju FEKK-a, koja će se u maju tekuće godine održati u Leskovcu.

Kao što je već poznato, u periodu od 13. do 20. maja očekuje se dolazak između 150 i 200 članova FEKK-a iz čitavog sveta, koji će tokom sedam dana trajanja 43. Generalne konvencije imati priliku da obiđu kanjon Vučjanke, manastir Svetog Jovana Krstitelja u Jašunji, Narodni muzej Leskovac, crkvu Odžakliju i Svetu Trojicu i da uživaju u nastupu leskovačkih karnevalskih grupa.

Podsećamo, u Leskovcu je 9. februara održana redovna izborna Skupština Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije, na kojoj je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović  reizabran za predsednika FEKK-a Srbije, na mandat od tri godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button