Politika
Trending

Predstavljena lista Hrabro za Vranje

Pozivam građane da dobro razmisle pre glasanja na narednim lokalnim i parlamentarnim izborima, jer davanjem poverenja nekoj od političkih opcija trasiraju svoj život u naredne četiri godine, rekao je Slobodan Stamenković (DS) na predstavljanju koalicije Hrabro za Vranje, jedne od dve opozicione liste na predstojećim lokalnim izborima 17. decembra.

Na konferenciji za medije, Stamenković je konstatovao da je Vranje „mali grad u kome se svi poznaju“.

„Dobro pogledajte ljude koji vam se obraćaju u ime političkih stranaka i koalicije, poslušajte šta ko priča.

Davno je neko rekao, nije čovek bitan po funkciji koju obavlja, već je funkcija značajna po tome kakav je čovek obavlja.

Nikom nije u interesu da postanemo grad starih, a Srbija zemlja penzionera.

Molim građane da dobro razmisle o tome i želim im sreću na izborima“, kazao je Stamenković, predstavljajući osnovne tačke lokalnog programa ove opozicione koalicije.

Slobodan Petrović, predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar (SRCE), koja je takođe članica ove koalicije na lokalu, kazao je pred novinarima da su mnogi predizborni slogani naprednjaka, poput onog Za našu decu, kao i predizborna obećanja SNS-a, ostala samo mrtvo slovo na papiru.

„Za našu decu je jedino predizborno obećanje koje su naprednjaci ispunili – zapošljavali su njihovu decu po javnim preduzećima i javnim ustanovama, kao da je to njihova dedovina.

Podsetiću vas da je vlast ostala nema na naš predlog za besplatne udžbenike za đake u Vranju.

Vranje više ne sme i ne može da trpi naprednjačku pljačku.

Zato će na izborima 17. decembra građani hrabro glasati za Hrabro za Vranje i broj 5“, rekao je Petrović.

Igor Zlatković (PSG) kazao je u ime koalicije da su tokom dosadašnje kampanje članovi i aktivisti ove koalicije obišli mnogo ljudi i da je „prosto neverovatno da nijedan od njih nije rekao da je zadovoljan životnim standardom i životom u Vranju“.

„Želimo da naše sugađane učinimo zadovoljnim ljudima.

Ne želimo samo da smenimo ljude na vlasti, već da demontiramo sistem koji vlada u gradu i državi.

Saznali smo ovih dana za mnoge lične, dugogodišnje probleme sugrađana i ovog grada.

Želimo da vratimo osmeh na lice Vranjanaca, menjajući način na koji ovaj grad funkcioniše.

Da budem iskren, ne viđam ni same naprednjake nasmejane i zadovoljne.

Pretpostavljam da i oni sami osećaju da ljudi u Vranju ne žive dobro, čak se i na licima mladih koji su na njihovim uličnim štandovima vidi nezadovoljstvo“, rekao je Zlatković.

Dragan Antić (Ekološki ustanak Ćuta) naglasio je da je, da bi se ostvarili ciljevi o zadržavanju mladih u Vranju i stvorili uslovi za povratak onih koji su otišli, između ostalog neophodno obezbediti zdravu životnu sredinu.

„Glavni problemi ovog grada su divlje deponije i zagađen vazduh.

Rešavanje tih problema jedan je od prvih ciljeva na listi naših prioriteta i planova za grad.

Zatrpani smo divljim deponijama, ima ih 105, a taj problem aktuelna gradska vlast ne rešava, niti je pokušala da ga rešava.

I sama deponija Meteris je ispunila kapacitete pre desetak godina, tek sad u kampanji pominju izgradnju nove deponije.

Takođe, Grad Vranje ne nalazi za shodno da postavi uređaj koji bi merio PM čestice u vazduhu, jer oni funkcionišu po principu nema merenja, nema zagađenja“, kazao je Antić.

Gradskog izbornoj komisiji predata je lista kandidata za odbornike liste Hrabro za Vranje u punom formatu, sa 65 kandidata.

Na glasačkom listiću za lokalne izbore u Vranju ova opoziciona koalicija biće pod rednim brojem 5.

Prvi na listi je elektroinžinjer Dragan Antić, drugi pedijatar Goran Arsić (DS), a treća učiteljica Dragana Đorđević (SRCE).

Back to top button