Kultura
Trending

Predstava vranjskih gimnazijalaca najbolja na pozorišnim susretima dramskih sekcija

Tri nagrade osvojili su đaci iz dramske sekcije Gimnazije Bora Stanković u Vranju, na tek završenim 26. Pozorišnim susretima dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu.

Vranjska predstava Sudije proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik prve nagrade.

Predstava inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića Vođa i Danga, osim pomenute dobila je i nagrade za scenski govor i scenski pokret.

U predstavi igra osamnaestoro učenika svih razreda gimnazije.

Scenario i režiju potpisuju učenice Milica Danev i Emilija Arsić, a scenografiju Aleksandar Đorđević, profesor likovne kulture.

U gimnaziji kažu da su očekivali lepe vesti i da su oduševljeni uspehom.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Nela Dimitrijević, mentorka dramske sekcije, navodi da iza uspeha „stoji višemesečni rad, istrajnost, talenat i već dokazana kreativnost učenika“ ove škole.

„U okviru projekta Obogaćen jednosmenski rad – kreativne dramske radionice radili smo na predstavi čak i za vreme zimskog raspusta.

Ovo je naš najveći uspeh do sada, ujedno i podstrek i obaveza u godinama koje dolaze“, kaže Dimitrijević.

Nagrade će dobitnicima biti svečano uručene u sredu 17. aprila u Kragujevcu.

Vranjska gimnazija će ove godine prvi put upisati odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, pa je uspeh na pozorišnim susretima u Kragujevcu, kako navode, „dodatni podstrek za budući rad“.

Od velikog broja prijavljenih predstava za pozorišne susrete u Kragujevcu, selektor Miroslav Petrović odabrao je jedanaest, koje su ušle u takmičarsku konkurenciju.

Predstave su došle iz gimnazija u Beogradu, Nišu, Aleksincu, Požarevcu, Kragujevcu, Valjevu i Prokuplju.

Back to top button