Kultura
Trending

Poznati dobitnici nagrade ,,Sveti Sava''

Na današnjem zasedanju Organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2024“ doneta je odluka o dodeli nagrada ,,Sveti Sava” za 2023. godinu.

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2023. godinu biće dodeljena OŠ ,,Branko Radičević“ iz Vranja. Nagrada ,,Sveti Sava“ za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika za 2023. godinu pripala je Bosiljki Ristić, vaspitačici vrtića ,,Pčelica“.

Najbolji profesor razredne nastave za 2023. godinu je Silvana Ivković, profesor razredne nastave OŠ,, Vuk Karadžić’’, dok je nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena Vesni Jovanović, veroučiteljici OŠ ,,Vuk Karadžić’’.

Prema odluci Komisije i Odbora za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole za 2023. godinu izabrana je Milena Stanković, nastavnica matematike OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj’’. Nagrada ,,Sveti Sava” za najboljeg nastavnika predmetne nastave srednje škole za 2023. godinu biće dodeljena Mirjani Stamenković, profesorki biologije Medicinske škole „ Dr Izabel Emsli Haton“.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2023. godini izabrana je Danica Simić, učenica OŠ ,,Branko Radičević’’, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je Bogdan Stefanović, učenik Gimnazije „Bora Stanković“.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2023. godinu neće biti dodeljena jer, na žalost, nije pristigao ni jedan predlog.

Komisija i Organizacioni odbor ,,Svetosavske nedelje“ doneli su odluku da Specijalno priznanje ,,Sveti Sava“ za izuzetan dugogodišnji doprinos u oblasti obrazovno – vaspitnog rada bude dodeljeno ŠOSO ,,Vule Antić“, kao i da se Neveni Stanković, učenici OŠ ,,Radoje Domanović“ dodeli pohvala ili priznanje, jer ona pohađa nastavu po IOP – u 2 , a uprkos tome na republičkom takmičenju u posebnoj kategoriji osvojila je prvo mesto i dokazala da i inkluzivna nastava može dati rezultate.

Svečana dodela nagrada biće organizovana u petak, 26. januara, na Svetosavskoj akademiji u Pozorištu ,,Bora Stanković’’.

Back to top button