Društvo
Trending

Potpisan Protokol o saradnji između Grada Vranja i Opštine Brod iz Republike Srpske

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i načelnik Opštine Brod u Republici Srpskoj, Zoran Vidić, potpisali su danas u maloj sali Skupštine grada Protokol o saradnji.

„Imajući u vidu značaj, položaj i dosadašnji doprinos unapređenju i razvoju svojih lokalnih zajednica, Grad Vranje i opština Brod izražavaju obostranu želju i interes da uspostave saradnju zasnovanu na principima ravnopravnosti, međusobnog uvažavanja i poštenja“, stoji u tekstu Protokola. Na sastanku je dogovorena saradnja u oblastima privrede, trgovine, sporta, obrazovanja, kulure, unapređenja položaja mladih i očuvanja kulturno – istorijske baštine dva bratska grada.

Grad Vranje i Opština Brod potpisali su Povelju o bratimljenju pre pet godina, 7. septembra, na 75. godišnjicu oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu. Tom prilikom, gradonačelnik Milenković je rekao da je taj čin „kruna dobrih odnosa dve lokalne zajednice koje dele zajedničku istoriju, tradiciju, jezik, veru i kulturu“, dodajući da je „veza između Broda i Vranja postala jasnija i snažnija“.

Potpisivanju protokola prisustvovali su i  zamenik gradonačelnika Milan Ilić i gradski većnici Nenad Đorđević, Nebojša Stamenković i Saša Stamenković.

Delegacije Grada Vranja i opštine Brod zajedno će otputovati na Svesrpski sabor koji će danas biti održan u Beogradu pod sloganom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”.

Back to top button