Sport
Trending

Počeo dvodnevni teniski turnir „DSM Open Vranje“

Na terenima teniskog kluba DSM, danas je otvoren dvodnevni turnir „DSM Open Vranje“.

U ime domaćina turnira, teniskog kluba DSM, prisutne je pozdravio Đorđe Merdžijević, koji je svima poželeo dobru igru i da sva nadmetanja proteknu u fer pleju.

Član Gradskog veća Bojan Kostić rekao je da Grad Vranje ove godine obeležava važan jubilej, 100 godina od osnivanja prvog teniskog kluba u našem gradu, koji se zvao “Lunga”. “Osnivači su bili Marko Avramović, Đorđe Đorđević, Aćimović i Dragoljub Mihajlović.

Naš teniski klub bio je drugi po redu koji je osnovan u Srbiji. Dakle, Grad Vranje ima dugu tenisku tradiciju i zato gradonačelnik dr Slobodan Milenković i gradsko rukovodstvo daju punu podršku inicijativama da se ona nastavi i održi.

U planu je dalje uređenje teniske infrastrukture. U planu je postavljanje reflektora, montažnih tribina i izgradnja još dva teniska terena, koji će zaokružiti ovaj teniski kompleks”, rekao je Bojan Kostić.

Na turniru će učestvovati 30 takmičara iz Makedonije, Bugarske i Srbije. Prvog dana turnira, nadmetaće se takmičari u singlu, a drugog dana u dublu.

Povod za organizaciju turnira je obeležavanje 100 godina od formiranja prvog teniskog kluba u Vranju, koji je osnovan daleke 1924. godine.

Back to top button