Kultura

Počela realizacija projekta „Larus argentatus“ dr Vere Cenić

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju počela je sa realizacijom projekta „Larus argentatus“ dr Vere Cenić.

Projekat se sprovodi u dve faze.

Prva faza projekta obuhvata organizaciju izložbe (sa ilustrovanim katalogom koji je prati)  pod nazivom Larus argentatus dr Vere Cenić. Ideja je da se izložbom javnosti prezentuje poklon zbirka, koju je porodica Vere Cenić darivala Biblioteci. Legat Vere Cenić se sastoji iz 1.827 monografskih publikacija, 98 naslova serijskih publikacija (1501 sveska), velikog broja fotografija i ličnih predmeta (radni sto, stolica, pisaća mašina…).

Druga faza projekta obuhvata aktivnosti na pripremi i izradi bibliografije monografskih i serijskih publikacija koje pripadaju zbirci, pod naslovom – Katalog Legata Vere Cenić. Katalog Legata bibliografski obrađuje i stručnoj javnosti predstavlja novu i vrednu bibliotečku celinu.

Cilj projekta je promocija i unapređenje usluga Biblioteke, širenje spektra usluga, veća vidljivost ustanove i delatnosti uopšte, edukacija i podsticanje na istraživački rad, potencijalno povećanje broja korisnika i iniciranje novih ideja.

Rok za realizaciju ovog značajnog projekta je decembar 2023. godine, a sredstva u iznosu od 600.000 dinara je obezbedilo Ministarstvo kulture Republike Srbije, dok će Grad Vranje sufinansirati projekat sa oko 200.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button