...
Kultura
Trending

Otvaranje izložbe ,,Zlatne misli“

U Galeriji Narodnog muzeja Vranje, sutra, u 18 sati, biće otvorena izložba crteža ,,Zlatne misli“,  Jasne Jelić Obradović, umetnice iz Aranđelovca. Jasna Jelić Obradović rođena je 1973. godine u Aranđelovcu. Srednju školu za dizajn, odsek tekstil, završila je u Beogradu 1992. godine.

Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1999. godine, na odseku zidnog slikarstva. Doktorirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2021. godine kao stipendista Ministarstva prosvete RS za najuspešnije studente doktorskih studija FPN Beograd.

Pored slikarstva bavi se crtežom, akvarelom i ikonopisom. U oblasti zidnog slikarstva realizovala je više radova u enterijeru i eksterijeru privatnih poslovnih objekata. Pored grupnih izlaganja na domaćim i međunarodnim izložbama, do sada je više puta izlagala samostalno i učestvovala na više umetničkih kolonija.

Izložba crteža  ,,Zlatne misli“ odabrana je  na izlagačkom konkursu GNM Vranje i finansijski podržana od strane Ministarstva kulture u okviru projekta ,,Godišnji program GNM Vranje u 2023. godini“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.