Društvo
Trending

Održana sednica Gradskog štaba za vanredne situacije

Na redovnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao komandant štaba, gradonačelnik dr Slobodan Milenković, razmatrani su i usvojeni informacija o pripremi i osposobljenosti subjekata sistema zaštite spasavanja Grada Vranja za predstojeći zimski period 2023/2024, informacija o stanju sistema za javno uzbunjivanje na teritoriji Grada, kao i predlog Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2024. godinu.

Sa Gradskog štaba za vanredne situacije još jednom je apelovano na građane da ne pale strništa, kao i da lako zapaljive tečnosti, goriva i druge materije moraju biti pravilno uskladištene.

Zabranjeno je spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru, zabranjeno loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima. Lice koje je izazvalo požar dužno je da vatrogasno – spasilačkoj jedinici nadoknadi troškove intervencije, u skladu s posebnim propisom.

Novčanom kaznom u iznosu od 10,000 dinara kazniće se za prekršaj fizičko lice a pravno lice od 300.000 do 1.000,000 dinara.

Back to top button