Društvo
Trending

Održana deseta sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, većnici su prihvatili Odluke Upravnih odbora o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora javnih ustanova: Pozorište „Bora Stanković“, Narodni muzej, Istorijski arhiv „31. januar“, Narodni univerzitet i „Škola animiranog filma“.

Takođe, razmatran je i usvojen Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog  odbora za realizaciju manifestacije 44. „Borini pozorišni dani“.

Prihvaćen je i Predlog Zaključka o načinu ispunjavanja obaveza Grada Vranja koje proizlaze iz Sporazuma o zajedničkom obavljanju poslova upravljanja komunalnim otpadom, kao i Predlog Rešenja o imenovanju Radnog tela zaduženog za realizaciju aktivnosti na projektovanju, ugovaranju, nabavci i izgradnji integrisanog sistema upravljanja komunalnim otpadom koji uključuje i regionalnu sanitarnu deponiju.

Takođe, razmatrani su i usvojeni Izveštaji Komisije za pregled izveštaja o realizaciji projekata po raspisanim javnim pozivima za finansiranje i sufinansiranje projekata iz budžeta Grada iz oblasti kulture, javnog informisanja i omladinskih udruženja i Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja za 2024. i 2025. godinu.

Back to top button