Društvo
Trending

Novi savremeni strelišni kompleks Vojske Srbije otvoren u selu Vrtogoš (VIDEO)

Multifunkcionalni strelišni kompleks „Vrtogoš“ svečano je otvoren danas u prisustvu visokih zvanica.

Reč je o savremenom, multifunkcionalnom strelišnom kompleksu, namenjenom za individualnu i kolektivnu vatrenu obuku, čija izgradnja predstavlja plod zajedničkog projekta i ulaganja s Vladom Sjedinjenih Američkih Država, a njegovim stavljanjem u funkciju Vojska Srbije je dobila nove kapacitete za izvođenje vatrene obuke, pre svega za realizaciju gađanja iz konvoja borbenih vozila.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, delegacija Sjedinjenih Američkih Država koju je predvodio brigadni general Kristofer Makini iz Evropske komande Oružanih snaga SAD i zamenik gradonačelnika Vranja Milan Ilić.

Gosti su imali priliku da se uvere u visoku osposobljenost pripadnika Vojske Srbije, koji su izveli gađanja streljačkim naoružanjem i taktičku vežbu s bojevim gađanjima iz vozila u pokretu.

Američkoj delegaciji su prezentovani i kapaciteti baze „Jug“ i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije, u čijoj se nadležnosti strelište nalazi.

Priliku da se lično uveri u funkcionalnost i mogućnosti strelišta imao je i brigadni general Makini koji je izvršio gađanje iz naše automatske puške 5,56 mm M21.

Multifunkcionalni strelišni kompleks „Vrtogoš“ namenjen je za izvršenje gađanja iz pešadijskog naoružanja kalibra od 5,56 mm do 12,7 mm, kao i za gađanja iz mitraljeza sa borbenih i oklopnih borbenih vozila u koloni sa zastanka i u pokretu.

Back to top button