Politika
Trending

Novi pogled Jedinstvene Srbije na zanatske veštine: Sjajna perspektiva za vranjske frizere

U srcu Vranja, Tihomir Mladenović, najstariji frizer u gradu, s ponosom nosi svoj zanat stečen tokom trogodišnjeg učenja nakon osnovne škole.

Od 1971. godine, on nije samo frizer, već i vlasnik svoje radnje, istrajavajući u poslu koji voli. Danas, frizeri u Vranju dobro stoje, ali Mladenović vidi potencijal za dalji napredak. Začuđujuće je čuti da se današnje učenje zanata svodi na svega nekoliko meseci, dok je Tihomir učio dve godine pre nego što je otvorio svoju prvu radnju.

On je kao problem današnjice istakao kratak period trajanja obuke a kao rešenje povećanje istog na bar godinu dana, kako bi se mladima pružila temeljna edukacija. Jedinstvena Srbija, čiji je ovaj cenjeni i popularni frizer član, će aktivno podržavati mlade zanatlije, omogućavajući im da se usavršavaju, otvaraju nove radnje i stvaraju inovacije koje će unaprediti celu industriju.

Jedinstvena Srbija ima viziju koja obećava konkretne investicije u zanatske veštine kako bi ojačala ekonomiju i stvorila održive uslove za rad zanatlija. Između ostalog, plan stranke obuhvata otvaranje odeljenja sa konceptom kombinovanja teorije i prakse. Učenici bi imali priliku da provedu prepodnevne sate u učionici, dok bi popodne provodili u salonima, sticanjem neprocenjivog iskustva. Dodatna stimulacija koju Jedinstvena Srbija nudi je podrška mladim zanatlijama.

Kroz plan o sređivanju lokala i nabavci opreme uz podršku države, mlade zanatlije bi dobile neophodan impuls za uspešan početak karijere. Jedinstvena Srbija se zalaže za osnivanje zanatske zadruge, sa predstavnicima frizera, koji bi se borili za poboljšanje uslova rada zanatlija na lokalnom nivou. Jedinstvena Srbija će zanatlijama posredno pružiti glas u lokalnoj vlasti, osiguravajući da njihovi specifični interesi budu čuti i adresirani na najvišem nivou.

Aktivno će sarađivati sa njima, kako bi podstakla osnivanje zanatske zadruge koja će biti glas svih učesnika zajedno. Ovo je ključ za bolje pregovaranje sa vlastima i ostvarivanje konkretnih promena. Mladi ljudi će dobiti priliku da se usavršavaju duže, otvaraju nova radna mesta i unapređuju industriju frizerskog zanata.

U krajnjoj liniji, Jedinstvena Srbija shvata važnost zanata. Bez obzira na obrazovanje, zanat je temelj koji pruža praktične veštine i otvara vrata uspešne karijere.

Glasajte za Jedinstvenu Srbiju, zaokružite broj 3. na predstojećim izborima 17. decembra i podržite stranku koja veruje u razvoj zanatskih veština i podržava mlade ljude na putu ka uspehu.

Predizborni marketing

Back to top button