Društvo
Trending

Novi drvored u Ulici Kraljevića Marka

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković obišao je ulicu Kraljevića Marka, gde se izvode radovi na sadnji novog drvoreda.

,,Na ovaj način nastavljamo uspešnu saradnju sa kompanijom ,,Millennium Team“, jer već treću godinu zaredom zajednički oplemenjujemo i ozelenjavamo javne površine u našem gradu. Podsećanja radi, pre tri godine, kada je počela realizacija projekta ,,Čista Srbija“, najpre je zasađen drvored u Kosovskoj ulici, a zatim u  Bulevaru Nikole Tesle. Sada su tamo već  formirani i uređeni drvoredi.

Ovde, u Ulici Kraljevića Marka, u okviru projekta ,,Čista Srbija“, završeni su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u dužini od  jednog kilometra. Ovom prilikom zahvaljujem se kompaniji ,,Millennium Team“, koja je najveći privatni investitor u našem gradu. Ovo je društveno odgovorna kompanija, koja  vodi računa o sredini u kojoj ulaže, u smislu stvaranja uslova za bolji život svih građana. Ono što je takođe, veoma bitno je da su projekti u koje oni ulažu održivi i trajni za buduće generacije.

Na teritoriji Grada Vranja u prethodnih sedam godina zasađeno je preko 1600 stabala, a iz budžeta za ovu godinu, za sadnju novih drvoreda predviđena su sredstva u visini od dva miliona dinara. Na ovaj način lokalna samouprava pokazuje veliku odgovornost i brigu za životnu sredinu, a tako će biti i u narednom periodu“, istakao je Milenković.

Aleksandra Anđelković, tehnički rukovodilac projekta ,,Čista Srbija“ kompanije ,,Millennium Team“, zahvalila se rukovodstvu grada i svim građanima na podršci u realizaciji radova na teritoriji Grada Vranja.

,,Današnjim radovima, kao i do sada kompanija ,,Millennium Team“ pokazuje inicijativu za nastavak uređenja i ozelenjavanja vašeg grada. Do sada je zasađeno 60 sadnica platana, koje vi lepo čuvate i održavate. Danas doniramo 20 sadnica lipe.

Na ovaj način, nastojimo da nakon realizacije projekata, vaš grad činimo lepšim i unapređujemo životnu sredinu“, rekla je Aleksandra Anđelković.

Na poslovima sadnje angažovani su radnici JKP ,,Komrad“.

Back to top button