Hronika
Trending

Na Preševu zaplenjeni ručni sat i nakit vredan više od 53.000 evra

Carinici su 3. januara 2024. godine na graničnom prelazu Preševo u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili zlato i dragocenosti, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 53.000 evra.

Slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

FOTO/Uprava carina

Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika “Rolex“, “DKNY“ i “Swarovski“, ali i veća količina originalno upakovanog “Swarovski“ nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.

FOTO/Uprava carina

Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i “Swarovski“ nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Back to top button