...
Hronika
Trending

Na Preševu zaplenjeni ručni sat i nakit vredan više od 53.000 evra

Carinici su 3. januara 2024. godine na graničnom prelazu Preševo u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili zlato i dragocenosti, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 53.000 evra.

Slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

FOTO/Uprava carina

Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika “Rolex“, “DKNY“ i “Swarovski“, ali i veća količina originalno upakovanog “Swarovski“ nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.

FOTO/Uprava carina

Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i “Swarovski“ nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.