Društvo
Trending

MUP upisuje 300 polaznika za vatrogasno-spasilačke jedinice, od toga 7 u Pčinjskom okrugu

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis ukupno 300 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, i to za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica. Za potrebe bataljona i odeljenja na jugu Srbije traže 39 polaznika.Rok za prijave je 10. novembar.

Dvoje je potrebno u odeljenjima i bataljonima u Vranju, Preševu, Surdulici, dok se po jedan polaznik traži u Vladičinom Hanu.

Uslov je, kako navode iz MUP-a, da kandidat nema manje od 19 i više od 30 godina, da ima završenu srednju školu, da nema bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa, da ima prebivalište na teritoriji jedinice za koju je raspisan konkurs, kao i da ima vozačku dozvolu C kategorije ili dozvolu B kategorije, ali da u roku od 18 meseci nakon završetka obuke položi vozački ispit za C kategoriju.

Komisiju imenuje ministar unutrašnjih poslova, a prijava sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta. Na osnovu konačne rang-liste, koju sastavlja komisija, odluku o prijemu kandidata donosi ministar,

Kako je istaknuto, selekcija traje od 1 do 3 dana, a kandidati su u obavezi da uspešno prođu lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervju.

Oni koji ispune sve uslove u uspešno prođu sve faze selekcije, rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima selekcije.

Sve dodatne informacije, kao i obrasci, dostupni su na zvaničnom sajtu MUP-a.

Back to top button