Društvo
Trending

Mladim poljoprivrednicima po 200.000 dinara iz budžeta grada

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je danas Ugovore o dodeli donacija u okviru projekta ,,Osnaživanje mladih poljoprivrednika u Vranju u 2023. godini“ sa četiri mlada poljoprivrednika, Lukom Stanojkovićem iz sela Buštranje, Bojanom Kostićem iz sela Kupinince, Danilom Dragovićem iz Crnog Luga i Jovanom Markovićem iz Gornjeg Žapskog.

Reč je o mladim ljudima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, koji su završili srednju Poljoprivredno-veterinarsku školu ,,Stevan Sinđelić“ u Vranju.

Tom prilikom, predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković najpre je istakao konstantne napore i težnje gradskog rukovodstva da različitim aktivnostima i projektima poboljša život na selu i doprinese ostanku, pre svega mladih, na selu.

,,Po ugledu na inicijativu predsednika Srbije Aleksandara Vučića, koji pokrenuo projekat ,,Čista Srbija“ za poboljšanje komunalne infrastrukture u ruralnim područjima, i koja se realizuje širom Srbije, nama je uvek bio cilj da motivišemo mlade ljude da se odmah uključe u poljoprivrednu proizvodnju i svoju budućnost grade na selu.

Upravo je i ovaj projekat realizovan sa tim ciljem. Po ovom ugovoru korisnicima su iz budžeta grada odobrena  sredstva u visini od po 200.000 dinara za nabavku potrebne opreme/mašina za poljoprivrednu proizvodnju.

U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u seosku infrastrukturu i realizacijom projekata, koji će doprinosti razvoju sela u svim oblastima, ali i biti motivacija mladim ljudima da poboljšaju i prošire svoju poljoprivrednu proizvodnju“, istakao je Milenković. 

Pomenuti ugovor realizuje se preko Regionalne razvojne Agencije Pčinjskog okruga.

Back to top button