...
Društvo
Trending

Mladim poljoprivrednicima po 200.000 dinara iz budžeta grada

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković potpisao je danas Ugovore o dodeli donacija u okviru projekta ,,Osnaživanje mladih poljoprivrednika u Vranju u 2023. godini“ sa četiri mlada poljoprivrednika, Lukom Stanojkovićem iz sela Buštranje, Bojanom Kostićem iz sela Kupinince, Danilom Dragovićem iz Crnog Luga i Jovanom Markovićem iz Gornjeg Žapskog.

Reč je o mladim ljudima, nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, koji su završili srednju Poljoprivredno-veterinarsku školu ,,Stevan Sinđelić“ u Vranju.

Tom prilikom, predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković najpre je istakao konstantne napore i težnje gradskog rukovodstva da različitim aktivnostima i projektima poboljša život na selu i doprinese ostanku, pre svega mladih, na selu.

,,Po ugledu na inicijativu predsednika Srbije Aleksandara Vučića, koji pokrenuo projekat ,,Čista Srbija“ za poboljšanje komunalne infrastrukture u ruralnim područjima, i koja se realizuje širom Srbije, nama je uvek bio cilj da motivišemo mlade ljude da se odmah uključe u poljoprivrednu proizvodnju i svoju budućnost grade na selu.

Upravo je i ovaj projekat realizovan sa tim ciljem. Po ovom ugovoru korisnicima su iz budžeta grada odobrena  sredstva u visini od po 200.000 dinara za nabavku potrebne opreme/mašina za poljoprivrednu proizvodnju.

U narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima u seosku infrastrukturu i realizacijom projekata, koji će doprinosti razvoju sela u svim oblastima, ali i biti motivacija mladim ljudima da poboljšaju i prošire svoju poljoprivrednu proizvodnju“, istakao je Milenković. 

Pomenuti ugovor realizuje se preko Regionalne razvojne Agencije Pčinjskog okruga.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.