...
Politika
Trending

Milenković: Velika čast i zadovoljstvo biti po treći put na čelu grada

U svom prvom obraćanju pred novim sazivom lokalnog parlamenta, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković se zahvalio građanima na ukazanom poverenju, rekavši da je velika čast i zadovoljstvo biti po treći put na čelu grada.

,,Duboko sam počastvovan ali i iskreno zahvalan na ukazanoj časti, da po treći put dobijem vaše poverenje i podršku. Čovekovo određenje nije samo odraz stečenog znanja i postupaka koje čini. Za mene to je ujedno stvar ubeđenja, ličnog doprinosa i doslednosti,  u postupcima na činjenju i stvaranju boljih i jednakih uslova za život svakog čoveka.

Kažu da je najvrednija čovekova ideja motivisana željom za sveopšte dobro, a ne da bi se izdigao iznad drugih. To je geslo u kojem se sažima sva odgovornost i svrha koja se stavlja preda mnom, kao prvim među jednakima. I to nije ništa manja niti veća dužnost, od one kada sam se po prvi put obavezao da zajedno, u ovom domu, oblikujemo izvesnu budućnost sadašnjim i budućim generacijama“, rekao je gradonačelnik Milenković.

,,Na početku novog mandata, ističem da je imperativ mog zalaganja jaka, atraktivna i otvorena lokalna samouprava izgrađena na temeljima zajedničkih vrednosti, kolektivne snage ali i težnje da činimo još više. Da u skladu sa glavnim načelima razvoja i zakonitosti, zaboravimo sve naše ideološke razlike i da glavni aksiom delovanja bude čovek i ostvarenje njegovih potreba. Moje je čvrsto uverenje da saradnjom možemo stvoriti zajednicu vrednu pažnje. Zajednicu koja u svom jezgru odražava nade i težnje svakog pojedinca, a u sprezi je sa kvalitetom i uslovima života“, istakao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

On je potom izneo svoj Ekspoze i predstavio programska načela, koja će biti osnova u radu budućeg rukovodstva. Govorio je o finansijskoj politici, razvoju privrede i kreiranjupovoljnog poslovnog okruženja, podršci finansijskom razvoju malih i srednjih preduzeća, infrastrukturi i energetskoj efikasnosti, kao i zacrtanim projektima i ciljevima u ovim oblastima. Osnovni prioriteti u narednom periodu biće i razvoj poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja, sporta i sportske infrastrukture, turizma, socijalne zaštite, unapređenje lokalne samouprave, položaja nacionalnih manjina, etničkih zajednica, zaštita pravnog i društvenog položaja crkve i verskih zajednica,  stvaranja uslova za život i ostanak mladih, kao i zaštiti životne sredine i očuvanje ekologije.

,,Dame i gospodo, imamo puno razloga da se ponosimo što živimo u ovom gradu, što pripadamo njegovoj kulturi i tradiciji. Naša je obaveza da stvaramo vrednosni sistem, pun prava i poštovanja, socijalne kulture i otvorenog dijaloga. Ovaj grad čine ljudi i nema većeg motiva od učestvovanja u javnom poslu, od stvaranja uslova za bolju budućnost naših naraštaja.

Mnogo toga smo uradili ali i mnogo toga započeli. Pozivam vas da, bez ikakve ostrašćenosti, podržite moje nastojanje da u Vranju ispišemo novo poglavlje razvoja. Veliki Leonardo da Vinči rekao je: „Vremena ima dovoljno za sve one koji će ga dobro iskoristiti!“.

Ovo je grad mogućnosti i prilika, i potrebno je da se svi zajedno potrudimo, kako bi ih iskoristili na pravi način“, istakao je u svom ekspozeu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković“.

Ekspoze gradonačelnika

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.