Politika
Trending

Milenković: Velika čast i zadovoljstvo biti po treći put na čelu grada

U svom prvom obraćanju pred novim sazivom lokalnog parlamenta, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković se zahvalio građanima na ukazanom poverenju, rekavši da je velika čast i zadovoljstvo biti po treći put na čelu grada.

,,Duboko sam počastvovan ali i iskreno zahvalan na ukazanoj časti, da po treći put dobijem vaše poverenje i podršku. Čovekovo određenje nije samo odraz stečenog znanja i postupaka koje čini. Za mene to je ujedno stvar ubeđenja, ličnog doprinosa i doslednosti,  u postupcima na činjenju i stvaranju boljih i jednakih uslova za život svakog čoveka.

Kažu da je najvrednija čovekova ideja motivisana željom za sveopšte dobro, a ne da bi se izdigao iznad drugih. To je geslo u kojem se sažima sva odgovornost i svrha koja se stavlja preda mnom, kao prvim među jednakima. I to nije ništa manja niti veća dužnost, od one kada sam se po prvi put obavezao da zajedno, u ovom domu, oblikujemo izvesnu budućnost sadašnjim i budućim generacijama“, rekao je gradonačelnik Milenković.

,,Na početku novog mandata, ističem da je imperativ mog zalaganja jaka, atraktivna i otvorena lokalna samouprava izgrađena na temeljima zajedničkih vrednosti, kolektivne snage ali i težnje da činimo još više. Da u skladu sa glavnim načelima razvoja i zakonitosti, zaboravimo sve naše ideološke razlike i da glavni aksiom delovanja bude čovek i ostvarenje njegovih potreba. Moje je čvrsto uverenje da saradnjom možemo stvoriti zajednicu vrednu pažnje. Zajednicu koja u svom jezgru odražava nade i težnje svakog pojedinca, a u sprezi je sa kvalitetom i uslovima života“, istakao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

On je potom izneo svoj Ekspoze i predstavio programska načela, koja će biti osnova u radu budućeg rukovodstva. Govorio je o finansijskoj politici, razvoju privrede i kreiranjupovoljnog poslovnog okruženja, podršci finansijskom razvoju malih i srednjih preduzeća, infrastrukturi i energetskoj efikasnosti, kao i zacrtanim projektima i ciljevima u ovim oblastima. Osnovni prioriteti u narednom periodu biće i razvoj poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja, sporta i sportske infrastrukture, turizma, socijalne zaštite, unapređenje lokalne samouprave, položaja nacionalnih manjina, etničkih zajednica, zaštita pravnog i društvenog položaja crkve i verskih zajednica,  stvaranja uslova za život i ostanak mladih, kao i zaštiti životne sredine i očuvanje ekologije.

,,Dame i gospodo, imamo puno razloga da se ponosimo što živimo u ovom gradu, što pripadamo njegovoj kulturi i tradiciji. Naša je obaveza da stvaramo vrednosni sistem, pun prava i poštovanja, socijalne kulture i otvorenog dijaloga. Ovaj grad čine ljudi i nema većeg motiva od učestvovanja u javnom poslu, od stvaranja uslova za bolju budućnost naših naraštaja.

Mnogo toga smo uradili ali i mnogo toga započeli. Pozivam vas da, bez ikakve ostrašćenosti, podržite moje nastojanje da u Vranju ispišemo novo poglavlje razvoja. Veliki Leonardo da Vinči rekao je: „Vremena ima dovoljno za sve one koji će ga dobro iskoristiti!“.

Ovo je grad mogućnosti i prilika, i potrebno je da se svi zajedno potrudimo, kako bi ih iskoristili na pravi način“, istakao je u svom ekspozeu gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković“.

Ekspoze gradonačelnika

Back to top button