Društvo
Trending

Milenković razgovarao sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković razgovarao je danas sa prof. dr Milanom A. Nedeljkovićem, predsednikom Srpskog lekarskog društva.

U organizaciji Sekcije za istoriju medicine SLD, sinoć je posthumno porodici dr Vukašina Antića uručena plaketa i diploma nagrade „dr Vladan Đorđević“ za životno delo u oblasti istorije medicine. “Ono što je Vukašin Antić ostavio Vranju, za zdravstvo i istoriju Vranja, zaista predstavlja neizbrisiv trag za našu lokalnu zajednicu. Nesumnjivo je da je bio veliki lekar i veliki čovek”, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.  

Predsednik Srpskog lekarskog društva prof . dr Milan Nedeljković zahvalio se gradonačelniku na dobrodošlici i podršci događajima koji zajednički organizuju SLD i Grad Vranje. Između ostalog, danas će biti održana Izborna Skupština Podružnice SLD Vranje, a narednog meseca i 15. kongres istoričara medicine u manastiru Sveti Prohor Pčinjski.

Sastanku su prisustvovali i dr Dragan Mikić, redovni član Akademije medicinskih nauka SLD, dr Zoran Vacić, generalni sekretar SLD i počasni član Akademije medicinskih nauka SLD, akademik prof. dr Jovan Hadži Đokić, kao i član Gradskog veća dr Nikola Popović i savetnik gradonačelnika dr Miroljub Stanković.

Back to top button