Sport
Trending

Mali šampioni na stazi - Prvi dečji kros za osnovce

U okviru manifestacije Vranjsko sportsko leto, sutra, 24. maja, na atletskoj stazi Gradskog stadiona u Vranju, biće organizovan prvi kros osnovnih škola sa početkom od 17 sati.

Prema rečima Nikole Janjića iz Atletskog kluba Vranjski maratonci, ideja za organizaciju ovog događaja rodila se još prošle godine tokom organizacije Vranjskog polumaratona, kada je uključena i dečja trka. Ove godine, odlučili su da odvoje dečju trku od polumaratona kako bi deci pružili veću pažnju.

Glavni ciljevi i očekivanja od ovog događaja su animacija dece i njihovo aktiviranje, s obzirom na to da današnje doba karakteriše nedostatak fizičke aktivnosti među mladima. Događaj će takođe poslužiti kao prilika za druženje i zabavu.

Važnost uključivanja dece u ovakve sportske aktivnosti ogleda se u pozitivnom uticaju na njihov fizički i mentalni razvoj. Dok su nekada deca provodila vreme u igri na otvorenom, danas su društvene mreže postale glavni način popunjavanja slobodnog vremena. Zato je važno pružiti im prilike za fizičku aktivnost i druženje uživo.

Kros će biti organizovan u kategorijama od 1. do 8. razreda, sa posebnim muško-ženskim kategorijama unutar svakog razreda. Broj učesnika je ograničen na dva dečaka i dve devojčice po odeljenju, a prijave se obavljaju preko škola.

Za najbolje takmičare predviđene su učesničke medalje za prva tri mesta u svakoj kategoriji, kao i diplome. Bezbednost učesnika biće osigurana prisustvom sportskog lekara i volontera koji će obezbeđivati stazu.

Atletski klub Vranjski maratonci je organizator događaja, pod pokroviteljstvom grada Vranja. Njihove aktivnosti uključuju celokupnu organizaciju i realizaciju događaja.

Planira se da ovaj kros postane redovna manifestacija u okviru Vranjskog sportskog leta, čime bi se kontinuirano podsticala fizička aktivnost među mladima.

Back to top button