Politika
Trending

JS: Vreme inkvizicije je odavno prošlo

Dok se Srpska napredna stranka upušta u besmislene kritike i pokušava da omalovaži našu listu kandidata, mi ostajemo dosledni našem principu da predstavljamo sve Vranjance, bez obzira na njihovu političku ili nacionalnu pripadnost.

Smatramo da je demokratija mesto gde sva mišljenja treba da budu izneta, bez obzira na to da li o njima govore vlast ili opozicija. Jedinstvena Srbija je politički pismena i iskreno poštuje svoje koalicione partnere.

Ne shvatamo zbog čega su se predstavnici Srpske napredne stranke prepoznali ili šta ih tačno zabrinjava, da li podrška građana ili naša kritika prema radu izborne komisije. Verujemo da je vreme inkvizicije odavno prošlo i da danas živimo u savremenom dobu gde svako ima pravo da slobodno izrazi svoje mišljenje.

Ne vidimo razlog zašto bi nekome smetalo što se Jedinstvena Srbija istinski bori za dobrobit svakog građanina, jer svi oni su naši sugrađani, naši Vranjanci. U politici je bitno imati ambiciju da doprinesete vođenju svog grada, a Jedinstvena Srbija poseduje stručne kadrove, što se može videti na našoj listi kandidata za odbornike. Naša namera nije započinjanje prljave kampanje, već održavanje korektnih odnosa sa svim političkim akterima.

Za ostvarivanje naših prava koristićemo isključivo zakonite metode. Naša lista nije sastavljena od pojedinaca koji se „trude da savladaju izborni obrazac“, već od stručnjaka i predanih pojedinaca spremnih da preduzmu konkretnu akciju za dobrobit našeg grada. Ne treba nam retorika, već odgovornost i delovanje.

Na našoj listi nalaze se stručnjaci, difovci spremni da trče, studenti spremni da hodaju, učitelji spremni da podučavaju. Nažalost, nemamo Mađare i Makedonce na listi, ali to ne znači da ne bismo voleli da ih imamo. Smatramo da politika nije igra u kojoj se igraju prljave igre, već prilika da zajedno radimo na boljoj budućnosti Vranja. Pozivamo sve političke aktere na konstruktivan dijalog i otvorenost za saradnju, jer samo zajedno možemo ostvariti pozitivne promene.

Što se tiče konkretnog saopštenja Srpske napredne stranke na koje odgovaramo, doživljavamo ga neproduktivnim političkim obraćanjem, jer se ono, umesto da se fokusira na suštinska pitanja i političke platforme, bavi nevažnim tehničkim detaljima i napadima na konkurenciju.

Takođe ga odlikuje nedostatak otvorenosti za raznolikost, jer se u njemu ne promovišu inkluzivnost i raznolikost u politici. Odsustvo podrške za druge nacionalnosti ili zajednice može se kritikovati kao netolerantno i ekskluzivno.

Da budemo jasni – naša namera je da sprovodimo zakonite metode i da omogućimo svim građanima, bez obzira na njihovo poreklo, da budu deo političkog procesa i doprinesu razvoju našeg grada. Vranje zaslužuje bolju budućnost i mi smo spremni da u tome damo svoj doprinos.

Navodi se u saopštenju GrO Jedinstvene Srbije Vranje.

Back to top button