Politika
Trending

IZBORI 2023: Domacinski u budućnost – Jedinstvena Srbija spremna za promene i prosperitet

Uoči predstojećih izbora 17. decembra 2023. godine, Jedinstvena Srbija predstavlja svoju odlučnost da inicira pozitivne promene koje će neposredno uticati na svakodnevni život građana Vranja. Vizija koja se nameće je jasna, smela i pruža konkretne korake ka ostvarenju prosperitetne budućnosti za sve.

Prva i najvažnija mera je uvođenje besplatnog prevoza, što bi rezultiralo sprečavanjem migracija ljudi iz sela u grad. Ova inicijativa ima dubok društveni značaj jer čuva lokalne zajednice od depopulacije. Drugo, donosi konkretnu finansijsku korist svakoj porodici. Iz svake porodice imamo minimum dva člana koji svakodnevno putuju iz najbližih sela.

Ovom merom, svakom domaćinstvu ostaje minimum dodatnih 10.000 dinara mesečno, čime se direktno povećava kućni budžet. Na godišnjem nivou, to iznosi minimum 1.000 evra. Ova inovacija omogućava ljudima da slobodno putuju u grad više puta dnevno, bez ikakvih troškova. Nema više čekanja subote kako bi posetili gradsku pijacu; sada su svi dani u nedelji podjednako dostupni za posete gradu.

Osim ekonomske koristi, besplatan prevoz takođe pruža socijalne benefite, omogućavajući ljudima da se povežu i aktivno učestvuju u gradskom životu. Ova politika ne samo da štedi novac domaćinstvima već i oživljava lokalnu zajednicu, čineći je dinamičnijom i povezanijom. Sledeća ključna inicijativa je reforma plata članova Gradskog veća, uz ukidanje plata, koje u bruto trenutno dostižu i do 200.000 dinara.

Odbornici i članovi nadzornih odbora će se odreći dnevnica, ističući transparentnost i odgovornost prema građanima. Političari će koristiti svoje automobile, dok će gradska vozila biti na raspolaganju građanima za potrebe kao što su, na primer, vožnja do zdravstvenih ustanova. Pažnja Jedinstvene Srbije usmerena je ka brizi o onima koji čine temelj budžeta – građanima Vranja. U duhu saradnje i otvorenosti, Jedinstvena Srbija se zalaže za poboljšanje odnosa sa svetom.

Zahvaljujući naporima ove stranke, slobodno se putuje u zemlje Evropske Unije bez viza, dok je ideologija posvećena pružanju pomoći svakom pojedincu, nezavisno od imena ili mesta prebivališta u Srbiji. Lider Dragan Marković Palma jasno je izrazio principe Jedinstvene Srbije: nikada neće podržati sankcije Rusiji, neće priznati nezavisnost Kosova i ostaju verni tradicionalnim vrednostima koje čine srž društva. Za grad Vranje i Gradsku opštinu Vranjska Banja, zaokruzivanjem broja 3 i listu „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, podržava se upravljanje gradom na domaćinski način i odgovorna socijalna politika.

Izgradimo zajedno budućnost koja će odražavati naše vrednosti, solidarnost i prosperitet. Pružimo podršku najboljima, pružimo podršku DOMAĆINSKOM VRANJU I SRBIJI!

Predizborni program

Back to top button