Društvo
Trending

GV: Usvojen Nacrt odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2023. godinu

Na 21. sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, između ostalog, prihvaćena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima a čiji je osnivač grad Vranje, za period 01.01.2023. do 31.12.2023. godine.

Takođe, usvojeni su Finansijski izveštaji za 2023. godinu javnih preduzeća u likvidaciji „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i „Skijalište Besna Kobila“. Članovi Gradskog veća prihvatili su  Izveštaj o radu Apoteke Vranje za 2023. godinu sa Finansijskim  izveštajem poslovanja, kao i Izveštaje o radu sa 2023. godinu sa Finansijskim izveštajima javnih ustanova: Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište „Bora Stanković“, Javna biblioteka „Bora Stanković“, Narodni muzej, Istorijski arhiv „31. januar“, Narodni univerzitet, „Škola animiranog filma“, Turistička organizacija grada Vranja, Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja – Sportski objekti i Kulturno obrazovni centar.

Takođe, usvojeni su godišnji Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za mlade za 2023. godinu i Izveštaj o radu JP ,,Vodovod“ za 2023. godinu sa Finansijskim izveštajem poslovanja. Takođe, usvojen je i  Nacrt odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2023. godinu.

,,Ukupno ostvareni prihodi i primanja zajedno sa prenetim sredstvima iz prethodne godine iznose 3.603.401.000,00 dinara. Ukupni rashodi i izdaci u budžetu Grada Vranja u 2023. godini su 3.465.984.000,00 dinara. Ostvarenje budžeta u prethodnoj godini u odnosu na planirana sredstva iznosi 95%. Višak prihoda i primanja, odnosno budžetski suficit iznosi  115.254.000,00  dinara“, rekao je Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Takođe, prihvaćeni su Nacrti rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela, Nacrt rešenja o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU ,,Naše dete“, Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2024. godini i Predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada za 2024. godinu.

Usvojeni su i Izveštaj komisije za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2023. godinu, Izveštaj o kontroli dodeljenih sredstava iz budžeta grada za prošlu godinu po javnom pozivu za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji Grada Vranja za 2023. godinu i Tekst javnog poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2024. godini na teritoriji grada Vranja.

Back to top button