Društvo
Trending

Gradski štab: Uvodi se vanredna situacija u delovima Vranja i Vranjske Banje,otvoren broj za prijave građana

Zbog obilnog snega koji je sinoć i noćas pao i izazvao brojne probleme, pre svega u ruralnim delovima teritorije Grada Vranja, danas je zasedao Gradski štab za vanredne situacije, kojim je predsedavao predsednik Privremenog organa Grada dr Slobodan Milenković.

U kratkom vremenskom intervalu pala je velika količina snega, 50 centimetara, tako da je već u toku noći bio veliki broj intervencija. Bilo je problema pre svega na državnim putevima prema Krivoj Feji i Planinarskom domu na Besnoj Kobili, gde je u jednom trenutku bio zavejan autobus sa radnicima Rudnika ,,Grot“.

FOTO/gradvranje.org.rs

Ekipe Vatrogasne jedinice evakuisale su 24 putnika, dok je jednoj osobi bilo neophodno pružiti i hitnu medicinsku pomoć. ,,Još uvek je neprohodan put do Krive Feje i Besne Kobile, ali ekipe su na terenu i radi se na raščišćavanju snega, tako da se očekuje da se do kraja dana ovaj putni pravac osposobi.

Neprohodni su delovi puta u Poljaničkom kraju, kao i Bareliću, pre svega zaseocima i mahalama u ovim područjima gde je upićena teška mehanizacija kako bi se došlo i do najudaljenijih kuća u ovim delovima i obezbedila komunikacija sa ljudima koji tamo žive“, istakao je predseednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković.

FOTO/gradvranje.org.rs

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije donet je zaključak da se na delu teritorije Grada Vranja i Vranjske Banje uvede vanredna situacija. Ovo se pre svega odnosi na ruralna područja, kako bi moglo da se eventualno evakuiše stanovništvo i proseku putni pravci ka svim ugroženim mahalama.

Štab je doneo zaključak da se u Gradskoj upravi uvede dežurstvo 24 časa, tako da će građani koji su ugroženi moći da se jave na broj telefona 065 8415604 i prijave problem koji imaju.

Takođe, donet je zaključak da se Javna preduzeća Vodovod i Komrad uključe u raščišćavanje snega u onim delovima grada gde se nalaze ulice treće kategorije i gde ne može da se radi velikim mašinama, kao i da se za kontrolu korišćenja mašina zaduže predsednici Mesnih zajednica.

FOTO/gradvranje.org.rs

Zaključak sa Gradskog štaba je i da osobe iz ruralnih područja koje imaju tu potrebu mogu da budu smeštene u Centru za razvoj usluga socijalne zaštite, koji ima raspoložive kapacitete u tu svrhu. Kako se čulo na sednici Štaba bilo je havarija i na dalekovodime, ali su ekipe Ogranka Elekrodistribucije Vranje na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Po rečima predsednika Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodana Milenkovića, tokom noći intervenisale su sve raspoložive ekipe i u samom gradu sve ulice prvog i drugog reda su očišćene.

On je apelovao i na sugrađane da parkirane automobile uklone sa trotoara ispred svojih kuća, jer predstavljaju problem prilikom čišćenja snega. 

Back to top button