Društvo
Trending

Gašić u Vranju: Četvrta brigada kopnene vojske izvršava svoje zadatke profesionalno i uspešno(VIDEO)

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić obišao je danas pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju.

Gašića su dočekali zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a o stanju u jedinici i težišnim zadacima za naredni period informisao ga je komandant Četvrte brigade pukovnik Siniša Nikolić.

Tokom obilaska, Gašiću je predstavljen deo novouvedenog i modernizovanog naoružanja i vojne opreme, poput oklopnih borbenih vozila “LAZAR-3” i “MRAP”, digitalizovanih samohodnih višecevnih lansera raketa 128 milimetara M-17 „Oganj”, vozila visoke prohodnosti “hamer”, kao i protivoklopnih sistema “kornet” i lakih četvorocikala „kvad“.

On je najavio da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviti da ulažu napore da Četvrta brigada kopnene vojske, kao i druge jedinice VS, budu opremljene najsavremenijim naoružanjem i opremom, kako bi imale najbolje uslove za realizaciju zadataka koje pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo.

Ministar je odao priznanje pripadnicima Četvrte brigade na profesionalnom, odgovornom i uspešnom izvršavanju zadataka duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i u Kopnenoj zoni bezbednosti, uz sve izazove koje ti zadaci nose sa sobom.

Gašić je podsetio na to da su pripadnici te brigade uvek bili prvi i kada je trebalo pomoći stanovništvu, bilo da je reč o poplavama, zavejanim putevima ili vodosnabdevanju.

U okviru današnje posete Četvrtoj brigadi kopnene vojske, ministar je obišao i Spomen sobu te jedinice koja je posvećena bogatoj vojnoj istoriji Vranja i okoline, od perioda srpsko-turskih ratova, do sukoba na Kosovu i Metohiji i NATO agresije 1999. godine.

Back to top button