Društvo
Trending

Dr Marina J. Janjić darivala knjige maturantima osnovne škole u Rataju

Po tradiciji, profesor dr Jovan Lj. Janjić, nekadašnji đak i nastavnik OŠ „Branislav Nušić“ u Rataju, koji je pored ostalih i napisao knjigu o njoj, svakog juna maturantima, darivao je svoje knjige sa posvetom.

Ove godine je to u njegovo ime, učinila njegova ćerka dr Marina Janjić, ginekolog-akušer u vranjskoj bolnici, koja je i dobitnica nagrade Srpskog lekarskog društva „Zlatno pero“ za 2019. godinu, za najbolju knjigu iz oblasti medicinske i lepe književnosti i tako nastavila neprekidnu lepu tradiciju.

Na početku se svršenim osnovcima najpre obratio direktor škole Slađan Janjić, koji im je poželeo puno uspeha na predstojećem završnom ispitu, a onda i gošća dr Marina, koja im je, baš kao što je to činio i njen otac, rekla da veruju u sebe, u svoje sposobnosti, da budu pre svega dobri ljudi, a posebno da nikad ne zaborave odakle su potekli, ma koliko bili uspešni u svom poslu, u bilo kom delu sveta.

Ove godine, tri učenice su ponele diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“: Emilija Radisavić, Anica Nikolić i Tamara Antić, a titula učenice generacije pripala je Emiliji Radisavić.

Direktor škole Slađan Janjić podelio je najboljima knjige, u znak sećanja na osmogodišnje obrazovanje.

Tako su se u rukama učenika našla vanvremenska dela, ali i hit naslovi savremenih autora. Ove naslove obezbedila je škola.

Iz ove škole zahvaljuju se profesoru Janjiću i dr Marini, na pažnji i divnom gestu uz zahvalnost što se tradicija nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

Back to top button