Društvo
Trending

Đacima generacije uručene nagrade

Na svečanosti u Gradskom parku, danas su dodeljene nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

Nagrade je uručio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je tom prilikom čestitao učenicima na izuzetnom uspehu.

„Vašim trudom, zalaganjem, radom i upornošću, postigli ste rezultat koji vas čini posebnim i izdvaja iz razreda. Zajedno sa vama na putu uspeha, koračali su i nastavnici, razredne starešine i mentori. Moram da se zahvalim i prosvetnim radnicima, koji tokom godina nesebično prenose znanje i pomažu učenicima da postignu maksimalan uspeh i izrastu u zrele i samostalne ljude, pune entuzijazma i znanja. Još jedna važna karika u ovom lancu uspeha su i roditelji i porodica koji su vam bili najveća podrška i oslonac čak i u najtežim trenucima.

Čestitam vam dragi roditelji, što ste decu vaspitali na pravilan način i usadili im prave moralne vrednosti, i bili tu za njih tokom odrastanja. Lokalna samouprava će i u budućnosti ulagati i izdvajati sredstva za obrazovanje i školski sistem, kako bismo vam pokazali da ste veoma bitni za napredak lokalne društvene zajednice“, istakao je gradonačelnik.

Na svečanosti je govorio i većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević, koji je čestitao profesorima, roditeljima i đacima na uspehu.

„Neki od vas nastaviće da se školuju i usavršavaju na fakultetima, nadam se da ćete znanje koje budete stekli na visokoškolskim ustanovama, primeniti u svom rodnom gradu. Nastavite da verujete u znanje i obrazovanje i da radite na sebi, a uspeh u budućnosti neće izostati“, istakao je većnik.

U ime đaka, prisutnima se obratila Danica Simić, đak generacije  OŠ „Branko Radičević“. Ona se zahvalila nastavnicima na podršci i pomoći, i istakla koliko joj znači ovakvo priznanje za sav trud i rad koji je uložen tokom školovanja.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupštine Zorica Jović, gradski većnici, direktori obrazovnih ustanova i mnogobrojni profesori, roditelji i učenici.

Đaci generacije su:

Dimitrije Jovanov, OŠ „Vuk Karadžić“

Luka Đorđević, OŠ „Dositej Obradović“

Jovana I. Milanović, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Nina Aleksandrov, OŠ „Radoje Domanović“

Branislav Đorđević, OŠ „Svetozar Marković“

Danica Simić OŠ, „Branko Radičević“

Luka Trajković, OŠ „Bora Stanković“ Tubužde

Emilija Radisavić, OŠ „Branislav Nušić“ Rataje

Ivona Stanković, OŠ „1. maj“ Vrtogoš

Iva Ilić, OŠ „Predrag Devedžić“ Vranjska Banja

Anđela Stanković, OŠ „Kralj Petar I Oslobodilac“ Korbevac

Vukašun Stojanović, OŠ „20. oktobar“ Vlase

Danilo Stojanović, ŠOSO „Vule Antić“

Bogdan Milenković, Gimnazija „Bora Stanković“

Filip Stojković, Ekonomsko-trgovinska

Vladimir Đorđević, Tehnička škola

Jelisaveta Džikić, Hemijsko-tehnološka

Sandra Stanković, Poljoprivredno-veterinarska škola „Stevan Sinđelić“

Tijana Stojiljković, Medicinska škola „dr Izabel Emsli Haton“

Maja Anđelković, ŠOSO „Vule Antić“

Back to top button