Društvo

U okviru Evropske nedelje mobilnosti održana edukacija za predškolce i osnovce

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti danas je u sali Kulturno-obrazovnog centra održana akcija za predškolce i učenike osnovnih škola.

U ime rukovodstva Grada obeležavanju događaja prisustvovala je predsednica Skupštine i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja Zorica Jović.

,,Cilj ove manifestacije jeste da se poveća fizičko kretanje i da se smanji upotreba automobila, tako što ćemo se kretati pešaka i na taj način uticati na očuvanje životne sredine. Rukovodstvo Grada je uvek tu da podrži svaku akciju koja se tiče dece i sticanja novih znanja, usavršavanja postojećih i podizanja svesti kada je u pitanju očuvanje prirode“, istakla je predsednica.

Takođe, prisutnima se obratio i Filip Živković, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, koja je podržala današnje aktivnosti.

,,Evropska nedelja mobilnosti predstavlja promociju aktivnih vidova prevoza kao što su pešačenje, vožnja bicikla, vožnja rolera i slično. Danas smo u Vranju da u saradnji sa kolegama iz Saveta za bezbednost saobraćaja realizujemo radnje na poligonu, a naš cilj jeste da pokažemo deci kako bezbedno da prelaze ulicu, od kuće do vrtića i kasnije do škole“, rekao je Živković.

U ime rukovodstva Grada, mališani su dobili poklon u vidu kabanica, dok je Agencija za bezbednost saobraćaja deci obezbedila školski pribor i majice.

U programu su učestvovali mališani PU ,,Naše dete“, Škola animiranog filma kao i učenici nižih razreda osnovnih škola u Vranju. 

Back to top button